Copa mcq important question answer

Copa mcq It consists of quizzes based on the entire syllabus of COPA Trade. Therefore, it is very beneficial for the trainees to take the online CBT exam.

1- What is called interconnected computer systems located at different places?
(a) Internet
(b) computer layout
(c) computer network
(d) connectivity of computer

Answer – c

2 Which topology combines characteristics of linear bus and star topologies?
(a) Bus
(b) Star
(c) Tree
(d) Mesh

Answer – c

3- How many pairs of wires are contained in category 5 UTP cable?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Answer – a

4- What is the maximum speed supported by category 5 UTP cable?
(a) 1mbps
(b) 10mbps
(c) 100mbps
(d) 1000mbps

Answer – c

5- Which of the following cable transmits messages in the form of light waves?
(a) STP cable
(b) UTP cable
(c) Co-axial cable
(d) Optical fiber cable

Answer – d

6- Which device is installed in a subscriber’s telephone line to allow both ADSL and regular voice (telephone) services to be used at the same time?
(a) Hub
(b) Switch
(c) MODEM
(d) Microfilter

Answer – d

7- Which layer of the OSI Model, transfer data between network entities?
(a) Layer 1
(b) Layer 2
(c) Layer 3
(d) Layer 4

Answer – d

8- Which device connects multiple network segments along with the data link layer?
(a) Hub
(b) Bridge
(c) Router
(d) Switch

Answer – a

9- Which device is used to amplify or regenerate digital signals received while sending them from one port of a network into another?
(a) Hub
(b) Bridge
(c) Switch
(d) Repeater

Answer – d

10- Which device modulates the analog signal to encode digital information and demodulates the carrier signal to decode the transmitted data over the telephone network?
(a) Hub
(b) Bridge
(c) Switch
(d) MODEM

Answer – d

11- Which device is used to connect one network with another network that uses different protocols?
(a) Hub
(b) Router
(c) Switch
(d) Gateway

Answer – d

12- Which device forwards data packets between computer networks?
(a) Hub
(b) Router
(c) Switch
(d) Gateway

Answer – b

13- What is the speed of a standard 10-base T cable?
(a) 1 Mbps
(b) 10 Mbps
(c) 100 kbps
(d) 100 Mbps

Answer – b

14- Which type of cable is used in the 10 base-FL cable standard?
(a) UTP
(b) STP
(c) Co-axial
(d)Fibre optic

Answer – d

15- What is the speed of the 100BASE-TX cable?
(a) 1 Mbps
(b) 10 Mbps
(c) 100 kbps
(d) 100 Mbps

Answer – c

16- Which is the standard connector for category-5, unshielded twisted pair cabling?
(a) RJ11
(b) RJ14
(c) RJ25
(d) RJ45

Answer – d

17- How many pairs of wires are there in category 1 UTP cables?
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4

Answer – a

18- Which is an application layer of internet standard protocol used by local e-mail clients to retrieve e-mail from a remote server over a TCP/IP connection?
(a) IP
(b) FTP
(c) UDP
(d) POP

Answer -d

19- Which layer in the OSI model transfers the data between end users?
(a) Session layer
(b) Network layer
(c) Data link layer
(d) Transport layer

Answer -d

20- What is the purpose of the last three layers in the OSI model?
(a) common application services
(b) data presentation within the end-user system
(c) passing traffic through the network to an end system
(d) manage the dialogue between the end-user application process

Answer -c

21- Which layers of the OSI model is the router operate?
(a)Layer 2
(b) Layer 3
(c) Layer 6
(d) Layer 7

Answer -b

22- Which layer of the OSI network model does the repeater works?
(a) Layer 1
(b) Layer 2
(c) Layer 3
(d) Layer 4

Answer -a

23- Which is a standard network protocol used to transfer files from one host or to another host over a TCP-based network, such as the internet?
(a) FTP
(b) TCP
(c) UDP
(d) SMTP

Answer -a

24- Which is a network protocol used on the internet or LAN to provide a bi-directional interactive text-oriented communication facility using a virtual terminal connection?
(a) FTP
(b) TCP
(c) UDP
(d) Telnet

Answer -d

Copa MCQ

Leave a comment