COPA iti full form

ITI Question Bank

ITI COPA mcq paper 1st year 2022

COPA iti full form : Computer Operator and Programming Assistant (COPA)

COPA 1st Year Part – 05


Objective Question & Answer :-

1- How Cells are named in MS Excel?
(a) Alphabetically
(b) Numerically
(c) Alphanumerically
(d) Special Character

Answer – c

2- What is the maximum limit of rows in MS Excel 2010?
(a) 1084567
(b) 1048567
(c) 1048576
(d) 1084576

Answer – c

3- What is the maximum limit of column in MS Excel 2010?
(a) 16384
(b) 16438
(c) 16843
(d) 16348

Answer – a

4- Which bar lies top of the window in Excel Screen?
(a) Status Bar
(b) Ruler
(c) Title Bar
(d) Scroll Bar

Answer – c

5- How rows are numbered in MS Excel?
(a) Alphabetically
(b) Numerically
(c) Alphanumerically
(d) Special characters

Answer – b

6- How columns are named in MS Excel?
(a) Alphabetically
(b) Numerically
(c) Alphanumerically
(d) Special characters

Answer – a

7- Which tab is used to include pivot table, charts, hyperlinks to a spread sheet?
(a) Insert
(b) Page Layout
(c) Data
(d) Review

Answer – a

8- Which tab in Excel is used when importing, querying, outlining and subtotaling the data placed into a worksheet’s data list?
(a) Formula
(b) Data
(c) Review
(d) Insert

Answer – b

9- Which tab in Excel is used for proofing, protecting, and marking up a spread sheet?
(a) Formula
(b) Data
(c) Review
(d) View

Answer – c

10- What type of software is MS Office?
(a) Application Software
(b) Operating System
(c) Programming Language
(d) System Software

Answer – a

11- Which tool in Ms office is best for organizing data and making lists?
(a) Access
(b) Excel
(c) Power Point
(d) Word

Answer – b

12- What is the file extension of Excel 2010?
(a) xls
(b) xlsb
(c) xlsm
(d) xlsx

Answer – d

13- How does the single element in a worksheet known as in Excel?
(a) Cell
(b) Column
(c) Range
(d) Row

Answer – a

14- What do you mean by A3,B13:B20,C7 reference in Excel?
(a) Range
(b) Union
(c) Formula
(d) General

Answer – a

15- Which type of key should combine with ctrl key to create a macro key in Excel?
(a) Numeric
(b) Alphabetic
(c) Alphanumeric
(d) Special characters

Answer – b

16- Which bar is used to display the sheet information and insertion point location in MS Excel?
(a) Ruler
(b) Scroll Bar
(c) Status Bar
(d) Title Bar

Answer -c

17- Which function key is used to open save as dialogue box in MS Excel?
(a) F2
(b) F5
(c) F7
(d) F12

Answer – d

18- Which tab is used to change the display of worksheet area and the data it contains?
(a) Page Layout
(b) Data
(c) Review
(d) View

Answer – d

19- Which view in Excel displays the pages exactly as they appear when printed?
(a) Custom View
(b) Full screen View
(c) Page Break View
(d) Page Layout view

Answer – d

20- Which one of the following will starts with “=” sign in Excel 2010?
(a) Data
(b) Text
(c) Numbers
(d) Formulas

Answer – d

21- Which tab is used for creating, formatting and editing a spreadsheet?
(a) Data
(b) Home
(c) Insert
(d) Review

Answer – b

22- Which function is used to count the number of cells that contain numbers, in a range?
(a) Count ()
(b) Countif()
(c) Sum()
(d) Sumif()

Answer – a

23- Which function is used to add the values in a range?
(a) Count()
(b) Sum()
(c) ABS()
(d) Sumif()

Answer – b

24- which symbol is used to excute formulas in MS Excel?
(a) =
(b) ‘
(c) #
(c) “

Answer – a

25- Where does the result displays when a formula is entered in Excel?
(a) Current Cell
(b) Next Cell
(c) Previous Cell
(d) Formula Bar

Answer – a

COPA iti full form

से भी पढ़े…..

  1. What is Projection ? How many types of projection 2021
  2. Drawing Instruments and Conventional Lines
  3. Workshop & Calculation में पूछे जाने वाले बहुविकल्पिक प्रश्न 2021
  4. WSC 1st year MCQ Modal Question paper 2021
  5. Electrician 1st year MCQ in English & Hindi 2021
  6. ITI 2nd Year Electrician Theory Objective Question 2021
  7. Diesel MCQ Question and Answer in Hindi 2021
  8. वेल्डिंग के 100 महत्वपूर्ण प्रश्न उत्तर

Leave a comment