ITI Employability skills 2nd year question paper

Employability skills 2nd year question paper

NIMI question bank pdf Updated Available 2022 CBT NCVT Online Exam Related Objective Question & answer employability skills 2nd year iti 2nd year employability skills questions and answers pdf iti question bank employability skills 2nd year pdf iti employability skills question paper 2022 employability skills 2nd year pdf in hindi paper 2021 employability skills 2nd year syllabus nimi question bank employability skills

Employability Skills 2nd Year
Part – 01


Objective Question & Answer :-

1- What is the process of writing instruction to be get executed by the computer?
(a) Debugging
(b) Executing
(c) Presenting
(d) Programming

Answer – d

2- Which is a statement terminator in java script?
(a) ,
(b) ;
(c) :
(d) ..

Answer – b

3- Who developed java script?
(a) Brendan Eich
(b) Brendan Rich
(c) John Eckerl
(d) John Mauchly

Answer – a

4- Which programming language’s syntax influences java script syntax?
(a) C
(b) COBOL
(c) java
(d) JDK

Answer – a

5- Which web server provides good customer support if it had any issues?
(a) Apache
(b) IIS
(c) Lite speed
(d) Nginx

Answer – b

6-Which web server has high performance stability simple configuration and low resource usage?
(a) Apache
(b) IIS
(c) Lite speed
(d) Nginx

Answer – d

7- Which key is used to declare a variable in java script?
(a) Const
(b) Dec
(c) Dim
(d) Var

Answer – d

8- Which is a variable separator if more than one variable declared in one statement?
(a) ,
(b) :
(c) –
(d) /

Answer – a

9- Which brackets is used to write array in java script?
(a) Curve bracket
(b) Square bracket
(c) Curly bracket
(d) Corner bracket

Answer – b

10- Which bracket is used to write object in java script?
(a) Curve bracket
(b) Square bracket
(c) Curly bracket
(d) Corner bracket

Answer – c

11- What is the purpose module (%) operator in java script?
(a) Percentage value
(b) Product value
(c) Remainder value
(d) Quotient value

Answer – c

12- How many part are there in ‘For’ loop?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

Answer – b

13- Which part in loop evaluates the conditions?
(a) Condition part
(b) Increment /Decrement part
(c) Initialisation part
(d) Looping part

Answer – a

14- How many types of error are there in java script programming?
(a) 3
(b) 4
(c) 6
(d) 8

Answer – a

15- How many different values can be returned by the error name property in java script?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Answer – d

16- Which object method is used to return the value rounded down to its nearest integer?
(a) abs()
(b) ceil()
(c) floor()
(d) round()

Answer – c

17- Which special variable holds more than one value at a time?
(a) Array
(b) Element
(c) Function
(d) Object

Answer – a

18- Which function in java script converts a number to a string?
(a) Num()
(b) Str()
(c) String()
(d) to string()

Answer – d

19- Which allows developers to bundle all functionality under a unique application – specific name?
(a) Class
(b) Name space
(c) Object
(d) Property

Answer – b

20- Which is a valid code to sort element of an array trade?
(a) Trade.sort:
(b) Trade.sort();
(c) Sort.trade();
(d) Sort.(trade);

Answer – b

21- What is the full form of BOM?
(a) Browser Object Method
(b) Browser Object Model
(c) Browser Oriented Method
(d) Browser Oriented Model

Answer – b

22- What is the full form of TOC?
(a) Text of content
(b) Time of calculation
(c) Table of content
(d) Terminator of content

Answer – c

23- Which is the first phase of System Development Life Cycle?
(a) Testing
(b) Planning
(c) Developing
(d) Defining

Answer – b

24- What is the abbreviation of W3C in Dom?
(a) Word Wide Web Curriculum
(b) World Wide Web Consortium
(c) World Wide Web Centre
(d) World Wide Web Content

Answer – b

25- What is the main purpose of Java Script?
(a) Client side validation
(b) Create web browsers
(c) Read and write files
(d) Store data in the server

Answer – a

26- Which one is responsible of running java script
code?
(a) Browser
(b) Notepad++
(c) Sublime Text
(d) Visual studio code

Answer – a

27- Which one enables the hosting providers to
manage multiple domains on a single server?
(a) Network server
(b) SQL server
(c) Web server
(d) Database server

Answer – a

28- Which sign an ‘assignment’ operator in
java script?
(a) =
(b) #
(c) = =
(d) < >

Answer – a

29- Which data type in java script returns the value
‘True’ or ‘False’?
(a) Boolean
(b) Dynamic
(c) Object
(d) String

Answer – a

30- Which operator is used to check both value
and type in java script?
(a) #
(b) =
(c) = =
(d) = = =

Answer – d

Leave a comment